FRI FRAKT OVER 1500,- | LEVERING MED BRING | HENT I VÅR BUTIKK

Tiden for fest og samvær

17.mai nærmer seg og det kan være lurt å planlegge litt slik at man får tak i alt man har lyst å servere sine gjester denne dagen. Det er stor pågang på de mest populære varene, så det er lurt å være tidlig ute. Røkelaks, gravlaks og skagenrøre er gjengangere på frokostbordet. Vi har fantastisk god gravlaks og røkelaks som vi skjærer selv. Vi har også vår egenlagde skagenrøre med kongekrabbe og cognac.

Av oster er det eldig populärt med klassiske oster som brie og camembert. Ellers er våre favoritter Langres og Brillat Savarin to smakfulle oster som passer godt til champagne.

Langres – rødkittost fra Champagne-Ardenne.

Langres er en tradisjonsrik rødkittost fra Champagne-regionen i Frankrike. Den er sylinderformet og har en karakteristisk, ett gjenkjennelig fordypning på toppen av osten. Denne gropen kommer av at osten ikke snus under modning. Den er også tilsatt plantefargestoffet Annatto som benyttes i saltlaken som osten vaskes i under modning. Det benyttes også marc de Champagne i denne saltlaken, noe som er med på gi osten dens fruktige og delikate aroma. Langres har en fyldig aroma , en kremet konsistens og lett syrlig smak. Den serveres ofte sammen med Champagne. Man kan helle knoen dråper Champagne på toppen av osten før servering. Champagnen trekker da inn i osten og tilfører et spennende smaksbilde og er en fin og enkel måte å imponere gjestene på!

Brillat Savarin– hvitskimmelost fra Bourgogne

Brillat Savarin er en fantastisk god og kremet hvitskimmelost fra Bourgogne som fast innslag på ethvert festbord. Osten er kremet og delikat og er meget allsidig i at den passer som tilbehør til det meste av både spekemat og drikke. Den er også spesielt anbefalt til Champagne og annet drikke med bobler!

Spekemat er også et naturlig innslag på 17.mai-frokostbordet og vi har mye forskjellig godt å by på.

Prosciutto San Daniele, en klassisk italiensk spekeskinke fra Friuli, er en ny favoritt hos oss. En delikat italiensk spekeskinke i samme tradisjon som parmaskinken.

Vi har også meget gode kokte skinker, som klassisk fransk Jambon Blanc, og mange gode varianter av salami hvor Salami Tartufo, trøffelsalami fra Piemonte, er den mest populære. Andre varianter med fenikkel eller chili er også smakfulle og gode salamier som passer utmerket på en festtallerken.

Ta kontakt med oss hvis du har spørsmål!