FRI FRAKT OVER 1500,- | LEVERING MED BRING | HENT I VÅR BUTIKK

Her anbefaler vi kombinasjoner av smaksrike oster som egner seg godt på ostefatet. Dette passer godt til deg som liker modne oster med god aroma! Under gir vi deg eksempler fra de ulike ostefamiliene.

Hvitskimmeloster

Det kan nesten ikke gå feil med visse oster – med myk, behagelig konsistens som smelter i munnen og fyldig smak er dette ost som gjør seg godt på ostefatet!

St Marcellin

Saint-Marcellin er helt kremete, melkete og litt salt i smaken.

Camembert de Normandie

Ekte klassisk Camembert  med kremet konsistens og fyldig melkete smak.

Blåmuggoster

For oss er ikke ostefatet komplett uten en god blåmuggost. Den deilige saltsmaken og de mineralske tonene harmonerer godt med andre oster.

Stilton Stevenson

En klassisk blåost med god balanse av salt og sødme.

Bleu des Causses

Bleu des Causses slekter på Roquefort men er noe mildere i smaken. God saltsmak og deilig kremet konsistens.

Fastoster

Faste oster binder ofte ostemåltidet sammen, og tilfører en gode toner av nøtter og umami. Her er et utvalg lagrede og smaksrike faste oster!

Comté 30 måneder

En klassisk fransk fastost med mye karakter. God fylde og nøtte-toner.

Grottelagret Gruyère

Grottelagret Gruyère er en klassisk sveitserost. Den er smakfull og aromatisk uten å være for kraftig, konsistensen er fløyelsaktig med noe krystalliseringer.

Manchego curado 9 mnd

Manchego er et must for mange -og ikke uten grunn! Smaken er fyldig, litt salt og med behagelige toner av sauemelk. Egner seg til det aller meste.

Chèvre

Chèvre er kanskje noe av det mest spennende man kan spise av oster. Den friske, litt syrlige smaken har masse særpreg, og ofte kan man merke hint av gress og urter som geitene har gresset på.

Valençay

En veldig populær fransk geitost. God fylde og friskhet uten å bli stram i smaken. Passer utmerket å servere med andre oster

Le Boyard

Formen etterligner Fort Boyard, mer kjent som stedet der «fangene på fortet» ble spilt inn. Osten er lys i skorpen og ostemassen er kremet og delikat.

Rødkittoster

Rødkittoster har som regel en utpreget aroma og lukter som oftest kraftigere enn de smaker. Dette er oster som ikke lagres så veldig lenge, men som gir fantastiske smaksopplevelser. Her er et utvalg av våre favoritter.

Abbaye de Citeaux

«Originalen» som den norske osten Munkeby er basert på. Osten gir fra seg relativt kraftig lukt i skorpen, men smaken er relativt mild og melkete. Må prøves!

Langres

Tradisjonsrik rødkittost med frisk og fyldig smak. Alltid veldig populær!