FRI FRAKT OVER 1500,- | LEVERING MED BRING | HENT I VÅR BUTIKK

De aller fleste tenker kanskje på cheddar og Stilton når det er snakk om engelske oster. Og det er ikke så rart- det er erketypiske engelske oster som er svært populære verden over. Men osteproduksjonen i England er underkommunisert – England har utrolig mange små regionale ysterier, visstnok flere enn i Frankrike (!).

Fromagerie har over årene tatt inn flere og flere engelske ostetyper – som hele tiden overrasker positivt. Ostene kommer fra små, ofte familieeide ysterier, og er laget på tradisjonelle metoder. Resultatet er fyldige, komplekse smaker og delikat konsistens. Mange av disse ostene modnes og selges så videre gjennom anerkjente Neal´s Yard Dairy.

Les mer om Neal´s Yard Dairy her >

De ulike ostetypene vi har til salgs kan med letthet kombineres til et fullverdig ostefat! Vi har både faste oster, blåmuggoster, myke kremede oster og chèvre. Les mer og la deg friste av de spennende engelske ostene.

Cheddar Montgomery

Montgomery Cheddar produseres av Jamie Montgomery på Manor Farm i Somerset og beskrives som «kongen av cheddar». Den blir produsert etter strenge krav for å ivareta kvaliteten og det unike smaksbildet. Osten lagres i et klede, noe som tilfører en særegen rå kjeller-duft. Det kan forekomme en naturlig muggutvikling i osten som er helt ufarlig. Smaken er rik og smøraktig med toner av både nøtter og frukt. Den modnes i minimum et år.

Dette er en cheddar utenom det vanlige, og selv om den egner seg utmerket til matlaging er den også et flott element på ostefatet eller til å serveres som den er.

Red Leicester

Red Leicester produseres i Warwickshire. Den lages på upasteurisert kumelk og kan minne om Cheddar. Konsistensen er fast og litt smuldrete og smaken en relativt mild og frisk. Blir mer søt i uttrykket jo lenger den får modnes. Den er både gøyal å servere samtidig som den smaker kjempegodt!

Den flotte rødfargen til Leicester kommer av plantefargestoffet Annatto. Annatto er et naturlig fargestoff; den påvirker ikke smaken på osten i veldig stor grad, men noe fylde og kryddertoner kan tilskrives bruken av dette fargestoffet. Annatto er svært utbredt i produksjonen av oster. Det øker blant annet holdbarheten, på grunn av antibakterielle og antioksidante egenskaper.

Tunworth Soft Cheese

En engelsk hvitskimmelost laget som en camembert. Den har kremet og fet konsistens. Smaken på osten kan beskrives som rik og melkete, med god sødme og nøtteaktige toner. Tunworth har vunnet flere utmerkelser, blant annet en gullmedalje i World Cheese Awards (Dette er dessverre en vanskelig ost å få tak i om dagen – men vi vil allikevel løfte den frem som en særdeles flott ost verdt å vente på!).

Stichelton

I 2006 satt bonden Joe Schneider og Ralph Hodgson fra Neals Yard Dairy i gang å produsere Stilton på upasteurisert kumelk -resultatet ble Stichelton – en fantastisk god og fyldig Stilton-type med en særegen karakter! Smaken er rik og kompleks med hint av eple og umami. Stichelton produseres i Welbeck i Nottinghamshire.

Dorstone

Dorstone er en prisvinnende engelsk ost med en sylinderformet fasong med naturlig aske og muggdannelse utenpå. Inni er den myk og kremaktig med en lett syrlig friskhet. Osten lages etter en tradisjonell oppskrift som innebærer å binde ostemassen veldig sakte over natten og deretter presse de for hånd før de pakkes forsiktig i former. Etter ca. 24 timer rulles osten i spiselig vegetabilsk aske – en tradisjonell fransk teknikk som bidrar til tekstur og smak.

Dorstone føyer seg inn i rekken av engelske håndverksoster oster som produserer på små lokale meierier og som modes og selges videre av ostemodningshuset Neal´s Yard Dairy.

Vi håper du finner noe du liker!