FRI FRAKT OVER 1500,- | LEVERING MED BRING | HENT I VÅR BUTIKK

PARMIGIANO REGGIANO BIANCA MODENESE

Vi har gleden av å kunne tilby Parmigiano Reggiano White Cow Modena (24 måneder lagret) fra produsenten Rosola. Kurasen Bianca Modenese gir en unik råvare og produksjonen er også drevet under Slow Food Presidium

Bianca Modenese gir melk til en svært sjelden og unik parmesan fra Modena i Italia. Osten produseres av meieriet Rosola, som er en av få i verden som lager parmesan på denne kurasen. Kyrne gir mindre melk, men melken har til gjengjeld en svært fordelaktig balanse mellom fett og proteiner; og egner seg derfor svært godt til ysting.

Siden 1950-tallet har rasen hvit ku krympet til nesten utryddelse, ettersom andre kuraser erstattet den i produksjon av ost. Det tok en spesiell gruppe bønder som jobbet sammen for å gjenreise rasen. Idag er det bare et par meierier som produserer denne parmesanen, noe som gjør den nesten umulig å oppdrive utenfor Modena.

TRE STJERNERS-OST

Parmesanen fra produsenten Rosola er blant annet valgt ut av Massimo Bottura til hans restaurant Osteria Francescana, en restaurant med tre Michelin-stjerner basert i Modena, Italia. Osteri Francescana ble kåret til verdens beste restaurant i magasinet «The World’s 50 Best Restaurants» i 2016 og 2018, og har videre blitt oppført på topp 5 av verdens 50 beste restauranter i nesten et tiår på rad! Basert på dette er det ingen tvil om at dette er en parmesan i særklasse.

På grunn av pandemi og stengte restauranter har et fåtall hjul av denne typen blitt gjort tilgjengelig for salg til noen heldige utvalgte – så det er bare å benytte sjansen nå -det kan bli lenge til neste gang!

Besøk hjemmesiden og les mer om osten her! >

PASTA CARBONARA

Hva med å lage en herlig klassiker, og imponer med noen av de flotte ingrediensene vi har å by på?

Se listen med alt du behøver for en vellykket Pasta Carbonara: