Nyheter
FLEUR DU MAQUIS
SPESIALITET FRA KORSIKA Fleur Du Maquis, som betyr “blomster fra maquis (kratt/vegetasjon)”, er en korsikansk sauemelksost. Den produseres på melk av Lacaune-rasen som også benyttes til produksjon av Roquefort. Osten er også kjent under navnet Brin d`Amour (liten…
L`ÉTIVAZ
FANTASTISK SVEITSISK ALPEOST Gruyère L`Étivaz er en sveitsisk fastost som lages på upasteurisert kumelk. Opprinnelsesstedet, L`Étivaz, er en liten landsby i den sør-vestre delen av de sveitsiske alper, rett under Col des Mosses i kantonen Vaud. Osten lages…
BRILLAT SAVARIN
Brillat Savarin er en hvitskimmelost som ble «oppfunnet» av Henri Androuet osteaffineur på 1930-tallet. Osten er oppkalt etter Jean-Anthelme Brillat Savarin (1755–1826) som skrev «Smakens fysiologi». Brillat Savarin produseres både i Normandie, Île-de-France og Bourgogne. Ostene modnes i tre…
OSSAU IRATY
VIDUNDER FRA FRANSK BASKERLAND Ossau Iraty er en Baskisk ost som lages på sauemelk. Den produseres i den sør-vestre delen av Frankrike. i nordre del av Baskerland og i Béarn. Navnet gjenspeiler den geografiske plasseringen i Ossau-dalen, i…
FONDUE
Klassisk vintermat Fondue er den perfekte vintermoten og vi har et rikt utvalg av oster til fondue, både sveitsiske og franske varianter. De mest kjente sveitsiske ostene som benyttes er Gruyère, Appenzeller, Vacherin Fribourgeois og Emmentaler. Franske oster…
VALENÇAY
Fantastisk god chévre fra Loire Osten har fått sitt navn etter byen Valençay i Centre-Val de Loire. Historien sier at osten opprinnelig var helt pyramideformet. På sin vei tilbake fra sitt katastrofale felttog til Egypt, stoppet Napoleon ved…