FRI FRAKT OVER 1500,- | LEVERING MED BRING | HENT I VÅR BUTIKK

Brillat Savarin er en hvitskimmelost som ble «oppfunnet» av Henri Androuet osteaffineur på 1930-tallet. Osten er oppkalt etter Jean-Anthelme Brillat Savarin (1755–1826) som skrev «Smakens fysiologi». Brillat Savarin produseres både i Normandie, Île-de-France og Bourgogne. Ostene modnes i tre til fire uker før de sendes avgårde fra ysteriene.  Osten er kritthvit i fargen, delikat kremet i konsistensen og dekket av en lett dun-aktig skorpe. Den milde, fløyelsmyke smaken tiltaler mange, og Brillat Savarin er en gjenganger på mange ostefat. Det er en såkalt «triple-creme ost», en fet og kremet ost som egner seg svært godt til dessert og snacks. En hel ost veier ca 500 gram.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *