TOMME ABONDANCE

kr 138,00kr 414,00

kr 690/kg

Tomme Abondance er en halvfast, vellagret fjellost fra Haute-Savoie i Frankrike. Den har en fyldig og nøttepreget smak med god dybde, laget på upasteurisert melk fra lokale kuraser. Passer perfekt til ostefat, snacks eller varme retter som fondue og raclette.

Vi deler osten i det vi mottar bestillingen og vakuumpakker for deg. Produktet har en holdbarhet på 60 dager.

Produktnummer: 19285 Kategori:

Tomme Abondance AOC er en kraftfull og karakterrik alpeost fra Haute-Savoie i Frankrike, like ved grensen til Sveits. Denne halvfaste fjellosten ystes på upasteurisert melk fra de lokale kurasene Abondance, Tarine og Montbéliarde – og byr på ekte tradisjon i hver bit. Osten har røtter tilbake til 1100-tallet, da munkene i Abondance-klosteret begynte å yste den i fjellene. På 1300-tallet leverte de til og med sin ost til pavene i Avignon.

I dag følges fremdeles de tradisjonelle metodene – nå beskyttet av AOC-betegnelsen, som sikrer både opprinnelse og håndverk. Abondance ystes av melk fra to melkingsøkter, som varmes skånsomt i kobberkar. Ostemassen kuttes, presses og saltes for hånd, før osten modnes på granplanker i fuktige fjellgrotter i minst seks måneder. Underveis vendes og vaskes den jevnlig med saltlake. Resultatet er en ost med fast men kremet tekstur, og en kompleks smaksprofil med tydelig nøttepreg, toner av smør, høy og fjellblomster. Abondance løfter ostefatet, men er også helt fantastisk i varme retter som fondue og raclette – hvor den virkelig kommer til sin rett.

Type: Halvfast ost
Melk: Upasteurisert kumelk
Lagring: Minimum 6 måneder
Land: Frankrike

Innholdsfortegnelse:
Upasteurisert kumelk, salt, løpe.
Inneholder: Melk.

Næringsinnhold per 100g:

Energi KJ 1636
Energi kcal 391
Fett (g) 31.6
Mettet fett (g) 21.6
Karbohydrater (g) 0.0
Sukkerarter (g) 0.9
Proteiner (g) 25.2
Salt (g) 4.6
Vekt

200g, 300g, 400g, 500g

Du liker kanskje også…

Handlekurv