Jamon Iberico Bellota er en av Spanias beste spekeskinker. Smaken er fyldig med deilig sødme. Den flotte marmoringen gir en mør og fløyelsmyk konsistens.
Jamón Ibérico de Bellota fra Casalba lages av 100% Iberico svin. Disse grisene er frittgående og lever på ca. 1000 m høyde ved byen Burgos. Fra september til desember når eikenøttene faller fra trærne, spiser grisene ca. ni kilo eikenøtter og ett kilo ville urter, røtter og gress hver dag. Det gir en helt fantastisk delikat og fyldig smak. Skinkene lufttørkes på naturlig måte og modnes i minimum 48 mnd. Dette resulterer i kanskje verdens beste skinke. Den har en fantastisk marmorering, fløyelsmyk konsistens og en nydelig smak
Verdt å vite: Denne skinken går ofte under navnet «Pata Negra», men her skal man være obs på at skinker av andre sorte griseraser også går under denne betegnelsen. Disse har ikke samme krav til diett og lagring og vil smake annerledes.
Vi selger også hele spekeskinker! Kontakt oss for å sende en forespørsel.