FRI FRAKT OVER 1500,- | LEVERING MED BRING | HENT I VÅR BUTIKK
Previous
Previous Product Image

COMTÉ 15 MÅNEDER

kr 130,00kr 325,00
Next

VACHERIN FRIBOURGEOIS

kr 138,00kr 345,00
Next Product Image

GRUYÈRE ALPAGE ETIVAZ

kr 890/kg

Vi deler osten i det vi mottar bestillingen og den blir vakuumpakket. Produktet har en holdbarhet på 60 dager.

kr 178,00kr 445,00

Gruyère L`Étivaz er en sveitsisk fastost som lages på upasteurisert kumelk. Opprinnelsesstedet, L`Étivaz, er en liten landsby i den sør-vestre delen av de sveitsiske alper, rett under Col des Mosses i kantonen Vaud. Osten lages i kommunene Château-eau-d’Œx, Rougemont, Rossinière, Ormont-Dessus, Leysin, Corbeyrier, Ollon og Bex. På 1930-tallet var det en gruppe på 76  Gruyère-produserende familier som syntes at regjeringens reguleringer tillot for mange kompromisser når det gjaldt kvalitetene som virkelig gjør at en god Gruyère skiller seg ut fra vanlig Gruyère.De trakkseg fra regjeringens Gruyère-program og laget «sin egen» ost – L`Étivaz – kalt opp etter landsbyen som de alle bodde rundt. De formet et kooperativ i 1932 og de første ostekjellerne ble bygget i 1934. L Étivaz produseres i bunn og grunn slik Gruyère ble produsert for 100 år siden. Den lages kun i løpet kyrnes sommerbeite når de går og gresser høyt oppe i fjellet mellom mai og oktober. Osten kan kun lages i tradisjonnele kopperkar over gammeldags åpen vedfyrt bål. Resultatet blir en lett kremet og delikat ost som er full av smak. Den har en fast konsistens med en fruktig, lett nøtteaktig fylde som varierer noe utifra de forskjellige jordsmonnene til beiteområdene. Den har en gulaktig farge og en lett fuktig skorpe på grunn av saltheten i osten. Den modnes minimum 6 måneder før den sendes ut for salg. Osten formes som et hjul på 40 til 65 cm i diameter med en tykkelse på 10 centimeter og veier fra 20 til 50 kilo. Opprinnelig hadde osten mange små hull, men det skjer sjelden nå lenger. Man kan av og til finne horisontale sprekker under skorpen. Osten spises på slutten av et måltid med rosiner og ferske fiken eller nøtter og skiver av god og moden pære. I år 2000 var osten L`Étivaz, som det første sveitsiske produktet utenom vin, til å få AOC-klassifisering. I 2013 ble denne erstattet med AOP – Appellation d` Origine Protégée.  

Innholdsfortegnelse:
Upasteurisert kumelk, salt, løpe.
Inneholder: Melk.

Næringsinnhold per 100g:

Energi KJ 1600
Energi kcal 400
Fett (g) 32
Mettet fett (g) 19.2
Karbohydrater (g) 1.0
Sukkerarter (g) 1.0
Proteiner (g) 27
Salt (g) 1.475

 

Vekt

200g, 300g, 400g, 500g

Relaterte produkter