FRI FRAKT OVER 1500,- | LEVERING MED BRING | HENT I VÅR BUTIKK

Høsten er er en vakker årstid – og for oss osteglade mennesker er en lang venteperiode endelig over! Mont d`Or er nemlig en helt unik ost fra Jurafjellene som kun lages på vinterhalvåret og selges fra September til Mars. Osten pakkes i bark fra gran og selges i trebokser.

Tradisjonelt ble osten bare laget på høsten med melk som var til overs fra Comté og Gruyère-produksjonen. Da kyrne var tilbake fra beitet laget bøndene en fet, kremet ost med kortere modningstid. Barken som omslutter osten ble festet rundt for at den fete ostemassen ikke skulle flyte utover!

Mont d`Or er idag opprinnelsesbeskyttet.Vacherin du Haut-Doubs fikk den nasjonale franske geografiske opprinnelsesbeskyttelsen AOC i 1981 og EUs opprinnelsesbeskyttelse AOP i 1996. Den sveitsiske Vacherin Mont d’Or fikk tilsvarende opprinnelsesbeskyttelse fra EU i 2003.

Det finnes mange varianter av Mont d`Or på markedet som selges året rundt. Men ekte Mont d`Or lages fortsatt etter de samme tradisjonelle metodene, og det merkes på smaken! Den er både kremet og nøtteaktig, og med en herlig silkemyk konsistens. Så verdt å vente på med andre ord.

Det anbefales å spise osten helt romtemperert eller ovnsbakt – da blir den helt rennende og kan spises med skje.

Mange varmer den i ovnen med en skvett hvitvin og noen hvitløkskløfter presset inn under lokket. Server den gjerne rett fra boksen! Og nyt den gjerne med en god Chardonnay fra Jura-området.

Vi ønsker deg et godt måltid!