FRI FRAKT OVER 1500,- | LEVERING MED BRING | HENT I VÅR BUTIKK

Her anbefaler vi kombinasjoner av smaksrike oster som egner seg godt på ostefatet. Dette passer godt til deg som liker milde oster! Under gir vi deg eksempler fra noen ulike ostefamilier.

Hvitskimmeloster

Det kan nesten ikke gå feil med visse oster – med myk, behagelig konsistens som smelter i munnen og en mild og delikat smak er dette oster som gjør seg godt på ostefatet. De passer godt til det meste og faller i smak selv hos selvutnevnte skeptikere!

Brillat Savarin

Brillat Savarin er en fet, kremet og delikat ost. Osten er hvit og er dekket av en lett, dun-aktig skorpe. Den milde, kremede smaken tiltaler mange. Det er en såkalt «triple-creme ost», en fet og kremet ost som egner seg svært godt til dessert og snacks. Hos oss kalles den også «17 Mai-osten»!

La Tur

La tur er en klassisk mild italiensk ost. Kremet og delikat, og siden den er laget på en blanding av geit, sau -og kumelk er den samtidig litt spennende og og frisk i smaken.

Saint-Félicien

Saint-Félicien er en fransk hvitskimmelost med mild og frisk smak. Mange faller for den myke kremete konsistensen.

 Blåmuggoster

Mange er skeptiske til blåmuggoster. Mange kan oppleves som salte og «kraftige». Det finnes derimot flere blåoster som er milde og lite salt i smaken, og som harmonerer godt med andre oster.

Saint Agur

Saint Agur er en velkjent ost for mange, og er mild men samtidig fyldig i smaken. Den har også en veldig fin smørbar konsistens.

Fourme d’Ambert

Fourme d’Ambert har en relativt fast konsistens, og er veldig lite salt. Den er litt «melkete» i smaken og er en klassisk mild blåost, men samtidig svært smakfull!

Gorgonzola Dolce

Gorgonzola Dolce er veldig kremet og kan se nesten «overmoden» fordi den nærmest smelter sammen på fatet. Men smaken er mil og rund og osten har også mindre marmorering enn andre typer blåost.

Faste oster

Faste oster binder ofte ostemåltidet sammen, og tilfører en gode toner av nøtter og umami. Her er et utvalg mile men smaksrike faste oster!

Comté

Vi anbefaler en Comté som er 15 mnd. lagret. Den har en spennende smak uten å bli kraftig. Osten har en delikat konsistens og rund nøttepreget smak med god sødme.

Vellagret Norsk Sveitser

Mange tenker nok kanskje ikke på de «vanlige» norske ostene når de skal ha noe på ostefatet. Men en vellagret norsk sveitserost har mye god smak uten å verken bli kraftig eller kjedelig! De går godt sammen med mange ulike oster og tilbehør.

Taleggio

Taleggio er en rødkittost, og mye mykere i konsistensen enn faste lagrede oster. Den kan derfor kombineres med både faste og myke oster. Den er smøraktig med et lite hint av kjellerlukt.