FRI FRAKT OVER 1500,- | LEVERING MED BRING | HENT I VÅR BUTIKK

Enten man er en ostekjenner, eller bare elsker all slags ost, er det trygt å si at disse ostene et «must» å få med seg. Under presenterer vi et utvalg oster som passer godt inn i denne kategorien.

Hvitskimmelost

For at en slik ost skal få de gode umami-tonene av skog og sopp, samt den dekadente rike smaken, bør du gå for en upasteurisert type. Vi har flere hvitskimmeloster som f.eks brie og camembert som utvikler disse komplekse og spennende aromaene når de er modne. Et klar favoritt på ostefatet!

Brie Melun

En flott brie med aroma av sopp og skog.

Brie de Meaux

«Kongen av brie» – en godt balansert brie med mye aroma. Smøraktig og med hint av skog og sopp.

Blåmuggost

Blåmuggost er en viktig del av ostefatet, og ikke minst utfordrer den smaksløkene våre! Blåmuggost kan oppleves som både salt, fyldig, søt og spiss samtidig. Egner seg godt som dessert-ost med noe godt i glasset til!

Roquefort Mons

En av våre aller beste blåmuggoster.

Stichelton

Engelsk Stilton-type med mye karakter!

Faste lagrede oster

Faste sveitsiske oster som Comté og Gruyère er kjente og svært populære oster – og når de blir ekstra godt lagret får de en fylde og aroma som sitter svært godt i ganen! Godt lagret fastost får ofte en parmesan-lignende tekstur og gode krystalliseringer. Fun fact – visste du at «saltkrystallene» du ser i osten faktisk er nedbrytningen av protein? Krystalliseringen skjer spesielt i faste oster som har forholdsvis lite fuktighet i seg, som derfor gjør at aminosyrene får for lite vann, og vil da krystallisere seg. Det er altså ikke salt -og påvirker smaken i liten grad, men osten blir mer kornete i konsistensen og opplevelsen vil derfor bli påvirket av dette.

Beaufort

Flott fastost med kompleks og karakteristisk smak.

Comté

36 måneder lagret. Intens fylde fullpakket av umami!

Gruyère

Laget etter gamle tradisjonelle metoder, samt laget på sommermelk som gir en frisk floral smak til osten.

Chèvre

Chèvre blir laget på ren geitemelk. Gårdsprodusert chèvre er noe av den mest spennende osten vi vet om! Den kommer i alle slags ulike former og smaker, og er alltid et flott tilskudd til ostefatet. Er du ekstra glad i ost med mye karakter kan man simpelthen ikke styre unna en god chèvre!

Banon

En kremet geitost som er smaksrik og aromatisk.

Charolais

God fyldig aroma og mye kompleksitet i smaken.

Rødkittost

Rødkittoster har som regel en utpreget aroma og lukter som oftest kraftigere enn de smaker. Dette er oster som ikke alltid lagres så lenge, men som gir fantastiske smaksopplevelser. Her er noen av våre favoritter som sparker godt i fra seg!

Munster

Munster vaskes i saltlake og får derfor et klart saltpreg og kraftig melkesmak.

Trou du cru

Liten, men fullpakket med smak! Trou du Cru vaskes med Marc de Bourgogne under modningen, om gir osten en kraftig og fyldig smak.