Klassisk vintermat
Fondue er den perfekte vintermoten og vi har et rikt utvalg av oster til fondue, både sveitsiske og franske varianter. De mest kjente sveitsiske ostene som benyttes er Gruyère, Appenzeller, Vacherin Fribourgeois og Emmentaler. Franske oster som ofte brukes er Comté, Beaufort og Emmental Savoie.
Fondue er et samlebegrep for flere vanlige franske og sveitsiske matretter tilberedt rett på bordet i en kjele over en flamme. Tilsvarende på italiensk heter fonduta.
OPPSKRIFT : FONDUE
Ingredienser til 2 personer: 1 hvitløksfedd delt to 500gr revet ost (Gruyère, Comté, Appenzell, Emmental) 2 ts maismel (Maizena) 1,5 – 2 dl hvitvin 1 ts ferskpresset sitronjuice nykvernet sort pepper nyrevet muskat
Tilberedning: Gni inn gryten med hvitløken Bland osten med maismel i gryten, tilsett vin og sitronjuice Varm opp mens det røres konstant til osten har smeltet Smak til med sort pepper og muskat
Tips: Blir fonduen for tynn : tilsett litt maismel eller ost Blir fonduen for tykk : øk varmen, tilsett litt vin og rør om kraftig